Yabancı Uyruklu Öğrenciler İlk Kademe Amirlik Eğitimi Toplantısı
  02 Şubat 2022

2 Şubat 2022 Çarşamba günü Polis Akademisi Anıttepe Yerleşkesi Çalıştay Salonunda ikili anlaşmalar ve güvenlik işbirliği protokolleri çerçevesinde Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezinde eğitim görmekte olan yabancı uyruklu öğrencilere yönelik olarak yürütülen “İlk Kademe Amirlik Eğitimi”ne ilişkin genel durumları, COVID-19 Pandemi sürecinde yürütülen eğitim faaliyetlerini ülke temsilciliklerinin katılımıyla görüşmek üzere toplantı düzenlenmiştir.

Söz konusu toplantı; Polis Akademisi Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz ÇOLAK, Arnavutluk Büyükelçisi Kastriot ROBO, Filistin Büyükelçisi Dr. Faed MUSTAFA, Gambiya Büyükelçisi Sering Modou NJIE, Polis Akademisi Başkan Yardımcılarımız 1. Sınıf Emniyet Müdürü Fatih İNAL, 1. Sınıf Emniyet Müdürü Doç. Dr. Ufuk AYHAN, Prof. Dr. Hamit Emrah BERİŞ, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürü Prof. Dr. Orçun İMGA, Akademimiz Emniyet Müdürleri, Akademisyenleri ve Arnavutluk, Azerbaycan, Endonezya, Filistin, Gambiya, Irak, Kırgızistan, Kongo, Moğolistan, Ruanda, Somali, Tacikistan, Tunus, Uganda, Ukrayna, Ürdün, Yemen ülkelerinden 25 kişinin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Toplantı Polis Akademisi Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz ÇOLAK’ın hitapları, eğitim sürecini içeren sunumlar ve kokteyl ile tamamlanmıştır.