Polis Akademisi Mezuniyet Töreni
  26 Temmuz 2023

Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan 16 yabancı ülkeden 6 kadın ve 81 erkek olmak üzere toplam 87 öğrenci ile 6 Polis Meslek Yüksekokulumuzdan eğitimlerini başarıyla tamamlayan 497 kadın, 1.592 erkek olmak üzere toplam 2.089 öğrenci 26 Temmuz 2023 Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen tören ile mezun olmuşlardır.

Akademimiz Gölbaşı yerleşkesi stadyumunda gerçekleştirilen törene ayrıca; TBMM Başkanı Numan KURTULMUŞ, İçişleri Bakanımız Ali YERLİKAYA, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, 28. Dönem Milletvekilleri Ahmet ERBAŞ, Osman GÖKÇEK, Veysal TİPİOĞLU, Hasan ARSLAN, Turan BEDİRHANOĞLU, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ, İçişleri Bakan Yardımcılarımız Mehmet SAĞLAM, Bülent TURAN, Mehmet AKTAŞ, Emniyet Genel Müdürü Erol AYYILDIZ, Polis Akademisi Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz ÇOLAK, Afganistan, Arnavutluk, Endonezya, Moğolistan, Ruanda, Somali, Tacikistan Büyükelçileri, İçişleri Bakanlığı Bürokratları, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Başkanlar ve Daire Başkanları, 34 Polis Okulu Müdürü, Polis Akademisi yöneticileri ve akademisyenleri ile öğrenci aileleri katılım sağlamıştır.

Tören; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın hitapları, İçişleri Bakanımız Ali YERLİKAYA, Emniyet Genel Müdürümüz Erol AYYILDIZ ve Polis Akademisi Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz ÇOLAK’ın konuşmalarının ardından diploma takdimi ile tamamlanmıştır.